Τρίτη 1 Μαΐου 2007

η δύναμη της αγάπης



Πως εγώ μπορώ να εκτιμήσω την λέξη: "σ αγαπώ";


Είναι η μεγαλύτερη πλάνη στα αισθήματα μας γιατί ποτέ δεν εισπράττουμε το ίδιο ποσοστό αγάπης που εμείς δίνουμε στον άλλον.

Μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά δεν αγαπάμε κανέναν. Απλά λέμε ότι αγαπάμε ενώ στην ουσία είναι η εικόνα που δημιουργούμε για κάποιον. Αυτό που αγαπάμε είναι η δική μας ανάγκη να καλύψουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Δεν αγαπάμε λοιπόν τον άλλον εαυτό μας.

Μπορεί να θεωρηθεί σκληρή ή ακραία σκέψη αλλά αυτό επαληθεύεται από τα συναισθήματα μας που αναζητούν μέσα απ τον έρωτα την ηδονή με την μεσολάβηση ενός άλλου κορμιού. Που σημαίνει ότι η ικανοποίηση μας οφείλεται στην μεσολάβηση που έχουμε διαμορφώσει για κάποιον.

Βεβαίως δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς . Θα ήταν ανώφελη μια ζωή να την ζήσουμε χωρίς το μοίρασμα των συναισθημάτων μας.

2 σχόλια:

Filareti είπε...

Έχει διάρκεια η αγάπη ή....;

Μαρινα ..... είπε...

Η λέξη "αγάπη" θα έπρεπε να κατοικεί στην ανάσα, στο βλέμμα και στη σιωπή...
Άλλωστε η περιγραφή των αισθημάτων δεν ανήκει σ' εκείνους που τα δηλώνουν αλλά σε κείνους που τα λαμβάνουν. ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
Αυτό ισχυρίζεται ο Λουδοβίκος για την αγάπη και συμφωνώ μαζί του.
Αντίθετες οι απόψεις μας d.b μα αυτό είναι και η ομορφιά του bloggoλογούμε.
Η αγάπη λαμβάνεται και μεταλαμβάνετε. Είναι η συνουσία του μυαλού με την ψυχή. Η απόλυτη ελευθερία, σε ότι συνθέτει τον άνθρωπο. Στο μυαλό, στο κορμί, στην ψυχή...Κι αν υπάρχει κάποια ανάγκη είναι αυτή καθ αυτή της αγάπης, κι όχι για να "καλύψει τον συναισθηματικό μας κόσμο".
Μπερδεύουμε την ηδονή του σεξ με την αγάπη. Η απόλαυση της ηδονής με την μεσολάβηση ενός άλλου κορμιού, ελάχιστη σχέση έχει με την Αγάπη...Αν κι όταν συμβεί να ενωθούν δυο κορμιά που αγαπιούνται εκτός του να ποθούν το ένα το άλλο τότε βιώνουν το υπέρτατο και μοναδικό συναίσθημα
Μ.Γ φιλικά