Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ότι αγαπήσαμε πίσω έμεινε

=Ότι αγαπήσαμε πίσω έμεινε=

Μια ιστορία τρυφερή όμοια με όλες αυτές που χαρίστηκαν στο όνομα της πίστης στον άνθρωπο και στον έρωτα. Για όλους αυτούς που συνάντησαν αισθήσεις αλήθειας. Διαβάζοντας ο αναγνώστης αυτό το βιβλίο, θα βρει μέσα στις σελίδες του κομμάτια από τη ζωή του, το σώμα του, τον εαυτό του, την ψυχή του, τη σιωπή του την ίδια.
από το οπισθόφυλλο
Όλα αρχίζουν στη Φλωρεντία, κοντά στα τέλη του 18ου αιώνα, μετά την απελευθέρωση της Ιταλίας από τους Αυστριακούς.
Δυο νέοι μια αγάπη. Δυο ζωές που γίνονται μία και διεκδικούν ένα κομμάτι στον παράδεισο.
Η Μαρία Ρόζα και ο Σαλιβέρειος, αγωνίζονται να επιβιώσουν ανάμεσα σ ‘ένα εχθρικό περιβάλλον και στην αναστάτωση του έρωτα.
Βυθίζονται στις προσωπικές τους περιπέτειες και ζουν στιγμές ζωής αιώνιας.
Αγάπη χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς διαπραγμάτευση.
Οι οιωνοί της μοίρας όμως είχαν φροντίσει να βιώσουν μ’ ένα τόνο λύπης την πίστη και την περηφάνια μέσα στο τρόμο της ματαιότητας.
Μια απέλπιδα φυγή με τη λαχτάρα κάποιας ευτυχίας σε μια ζωή γεμάτη όμορφα όνειρα.
Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, από στιγμές πραγματικής ζωής, φαντασίας και πάθους στα όμορφα χρόνια της αθωότητας.
Μια σπαρακτική αφήγηση για τη ζωή την ελευθερία, τον έρωτα, την αγάπη, τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων που τη βίωσαν ως πρωταγωνιστές της.
Λίγα λόγια για την πλοκή του έργου
Ο δυνατός έρωτας της Μαρίας Ρόζας και του Σαλιβέρειου Μοντανάρη βρίσκει εμπόδιο στον πατέρα της. Η κοινωνική του τάξη του πλούσιου Καλτσέτη απαγορεύει να παντρευτεί η κόρη του έναν κατώτερο της.
Ο έρωτας τους όμως καρπίζει στα σπλάχνα της και για να μην μαρτυρήσει το μυστικό με πρακτικά μέσα μόνη της ρίχνει το μωρό αλλά αιμορραγεί επικίνδυνα. Η Φραντζέσκα, η οικονόμος κρυφά απ’ όλους τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο των Αθώων.
Μέρες αργότερα, ο Σαλιβέρειος με τη βοήθεια των φίλων του Βερονέζε και της Σίβυλλα κλέβει την αγαπημένη του και φεύγουν από την Ιταλία. Η ψυχικά άρρωστη μητέρα της Μαρίας Ρόζας για να καθυστερήσει την αναζήτηση τους από τον Καλτσέτη βάζει μέσα στη φόδρα του φορέματός της βαριά ασημικά και πέφτει στα παγωμένα νερά του Άρνο ποταμού και δίνει την ευκαιρία στην κόρη της να φύγει.
Το νέο και δύσκολο ξεκίνημα της ζωής τους αρχίζει στη Ζάκυνθο την εποχή της συνένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Ο Σαλιβέρειος νέος και αψύς, βοηθάει τον αγώνα των Ζακυνθινών. Αποκτούν αρκετούς φίλους, αλλά η κλειστή κοινωνία δεν τους αποδέχεται καθώς είναι καθολικοί και ανύπανδροι.
Στην Παναγιά των Αγγέλων, με μια τελετή βαφτίζονται και παντρεύονται. Αποκτούν το πρώτο παιδί τον Γιάννη, τον κατοπινό πειρατή Ντίνο Σαρακηνό. Ένας φθισικός που ερωτεύεται μυστικά τη Μαρία Ρόζα και λίγο πριν πεθάνει τους προσφέρει το σπίτι του. Τα όνειρα τους βρίσκουν εστία να μεγαλώσουν μέσα στα δύσκολα πολιτικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα.

Που αρχίζει το ταξίδι και που τελειώνει η φαντασία;
Που αρχίζει η πραγματικότητα και που το παραμύθι;
Ποιος ορίζει το παιχνίδι και που τελειώνει ζωή;
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΆΓΚΥΡΑ"

6 σχόλια:

Αλεξάνδρα είπε...

...κάτι με έφερε εδω σήμερα...

μωρέ καλά λέω πως δεν είναι μόνο πέντε οι αισθήσεις.

Να γίνει καραβάκι και να ταξιδέψει τους αναγνώστες του το καινούργιο σου βιβλίο Δημήτρη.

Το ότι είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό!

Με το καλό να έρθει!

φιλιά πολλά

alef είπε...

Καλοτάξιδος, Δημήτρη μου! Ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια, να το ξαναδιαβάσω! Φιλιά πολλά κι ευχές ένα τσουβάλι!

Άσπρο στο Μαύρο είπε...

@...Αλεξάνδρα μου, σιωπηρή μου φίλη, μαθαίνω ότι με διαβάζεις... ευχαριστώ που μου διαθέτεις το χρόνο σου.
Ελπίζω να σε δω στην παρουσίαση του βιβλίου.
Θα σε ενημερώσω.
Να είσαι πάντα καλά!

Άσπρο στο Μαύρο είπε...

@... Ελένη μου, πάντα παρούσα. Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Φιλιά πολλά!

Αλεξάνδρα είπε...

Ναι διάβασα πρόσφατα και σχεδόν με μια ανάσα τις "γυναίκες του κόσμου".

Μου άρεσε πολύ. Με έβαλε μέσα του και με ταξίδεψε στην εποχή που οι γυναίκες έπρεπε άβουλα να δέχονται τις μοίρες τους. Μα ο έρωτας δεν ξέρει από κανόνες.

Κι είναι γνωστό πως κάθε κανόνας έχει την επιβεβαίωσή του στις εξαιρέσεις κι έτσι αργά προχωράει ο πολιτισμός και ο κόσμος...

Παλιό νέο ότι μου αρέσει η γραφή σου.

Θα περιμένω φυσικά να με ενημερώσεις πότε θα γίνει η παρουσίαση του νεογέννητου βιβλίου σου που νιώθω πως θα με συνεπάρει όπως όλα όσα έχω διαβάσει.


Φιλιά

Άσπρο στο Μαύρο είπε...

@...Αγαπητή μου Αλεξάνδρα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κι ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζονται γιατί μέσα από τον Άλλον υπάρχουμε και συνεχίζουμε.

Τα λόγια σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση μου να συνεχίσω.

Σίγουρα θα σε ενημερώσω για την εκδήλωση, αλλά όχι μόνο μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Γράψε μου τη διεύθυνσή σου να σου στείλω πρόσκληση.

Ευχαριστώ πολύ για όλα!